Menu imprezowe

Zapraszamy do zapoznania się z menu imprezowym, serwowanym m.in. podczas takich uroczystości jak: urodziny, chrzty, czy komunie.

MENU IMPREZOWEmenu imprezowe net 1

ZUPY

Rosół z makaronem
Barszcz grzybowy na zakwasie z chipsami z batatów
Krem z pomidorów i pieczonej papryki z serem pleśniowym lub feta
Krem z zielonego groszku z pieczoną gruszką
Krem serowy z białych warzyw z łososiem
Kurkowa z kaszą jaglaną
Chłodnik ogórkowy z chipsami z szynki parmeńskiej (dostępny w okresie od maja do sierpnia)
Wiosenna z młodych warzyw ze świeżym szczawiem (dostępna w okresie od maja do sierpnia)
Szparagowa z awokado i miętą (dostępna w okresie od maja do sierpnia)
DANIE GŁÓWNE*
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-śmietanowym na puree z marchewką i surówka szpinakowa z winogronami
Pieczeń w sosie myśliwskim ze śliwką na musie porowo-ziemniaczanym z marchewką i mieszanką sałat z pomidorkami cherry
Roladka z indyka nadziewana szpinakiem i gorgonzolą z ziemniaka mi z wody z marchewką z jabłkiem i pomarańczą
Trybowane udko z kurczaka z ananasem w sosie curry z kaszą bulgur oraz sałatką z rukoli i z granatem
Schab panierowany z duszoną cebulą i śliwką, ziemniaki z wody i surówka z białej kapusty
Limanda z sosem kaparowym lub szpinakowym z gorgonzolą, z ryżem dzikim i surówką z selera z jabłkiem

* Istnieje możliwość wymiany dodatków skrobiowych i warzywnych na życzenie klienta.

PRZYSTAWKI

Galaretki z kurczakiem lub krewetkami
Schab ze śliwką w galarecie
Pieczeń wieprzowa z kaczką i żurawiną
Rolada drobiowa z ziołami prowansalskimi na rukoli
Szaszłyk z kurczaka w sezamie na sałatce z mango, melona i awokado
Kulki serowe w ziołach, migdałach i słodkiej papryce
Rolada z dorsza w galarecie z sosem tatarskim
Carpaccio z pieczonego buraka z prosciutto, gorgonzolą i sosem balsamicznym
Sałatki (wybór z karty menu)

DESERY

Szarlotka na ciepło z sosem truskawkowym
Sernik z musem malinowym
Deser lodowy

NAPOJE 

(soki/woda/wino – stanowią odrębny koszt wg karty menu)

Cennik

OFERTA OBIADOWA nr I – z 4 przystawkami
(zupa, II danie, deser, 4 przystawki, kawa lub herbata) 
• Dorośli – 90 zł
• Dzieci 7–14 lat – 50 zł
• Dzieci do 6 lat –  30 zł

OFERTA OBIADOWA nr II – z przystawką

(zupa, II danie, deser, 1 przystawka, kawa lub herbata)
• Dorośli – 60 zł
• Dzieci 7–14 lat – 35 zł
• Dzieci do 6 lat –  20 zł

OFERTA OBIADOWA nr III 

(zupa, II danie, deser, kawa lub herbata)
Dodatkowa przystawka + 10 zł
• Dorośli – 50 zł
• Dzieci 7–14 lat – 25 zł
• Dzieci do 6 lat –  15 zł


Wicej informacji:

Manager sieci Plackarnia
Renata Pawelec, tel. 728 150 520
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
lub
Natalia Kasperek, tel. 793 090 202
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Nie posiadamy w sprzedaży alkoholi ciężkich. Wnoszenie własnego alkoholu do lokalu nie jest praktykowane.