Menu obiadowe

Menu obiadowe dostępne jest w restauracjach przy ulicy Wieniawskiej 8 oraz Radziszewskiego 8. Zupę można zjeść już za 6 zł, danie główne za 14 zł. Serdecznie zapraszamy.

PONIEDZIAŁEK 23-04-2018

ZUPA:
• krupnik z mięsem
DRUGIE DANIE:
• schab faszerowany chrzanem i jabłkiem
• pieczone udka z duszonymi pieczarkach
SURÓWKI: surówka z młodej kapusty z koperkiem, pomidory w śmietanie
NA CIEPŁO: pieczona cukinia
DODATEK SKROBIOWY: ryz dziki, ziemniaki puree

WTOREK 24-04-2018

ZUPA:
• pomidorowa z ciecierzycą
DRUGIE DANIE:
• zrazy z mięsa mielonego z cebulą
• filet z kurczaka w sosie indyjskim
• kaszotoo z warzywami
SURÓWKI: marchewka z pomarańcza, sałata z rzodkiewka i śmietana
NA CIEPŁO: marchewka duszona z czosnkiem
DODATEK SKROBIOWY: kasz gryczana, ziemniaki puree

ŚRODA 25-04-2018

ZUPA:
• krem z zielonego groszku z grzankami
DRUGIE DANIE:
• szynka pieczona w sosie myśliwskim
• kieszonki z kurczaka nadziewane szynka i mozarellą
• sałatka makaronowa na ciepło z pieczonymi warzywami i szynką
SURÓWKI: szpinakowa, colesław
NA CIEPŁO: fasolka szparagowa z bułką i masłem
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki puree, kasza bulgur

CZWARTEK 26-04-2018

ZUPA:
• minestrone
DRUGIE DANIE:
• roladka schabowa panierowana z cukinią i papryką
• gołąbki w sosie pomidorowym
• sałatka ryżowa na ciepło z pieczonym indykiem i warzywami
SURÓWKI: selerowa z brzoskwinią, mix sałat z ogórkiem
NA CIEPŁO: fasola w ziołowym sosie maslanym
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki z wody, pęczak

PIĄTEK 27-04-2018

ZUPA:
• żurek wegański z makaronem razowym
DRUGIE DANIE:
• fish and chips z dressingiem majonezowo-limonkowym
• cukinia faszerowana mielonym mięsem lub kaszą bulgur z suszonymi pomidorami
• naleśniki z serem, owocami, śmietaną i musem malinowym
SURÓWKI: mizeria, wielowarzywna
DODATEK SKROBIOWY: ziemniaki z wody, ryż